Muzica a fost în continuă dezvoltare de-a lungul timpului, ramifigându-se în genuri și sortate după diferite preferințe. În România, muzica este un domeniu slab dezvoltat, partea favorabilă a publicului fiind cea de club. Însă, având în vedere circumstanțele oferite, există trupe ce se diferențiază de majoritate, bineînțeles, în sens pozitiv și mai ales, își doresc să realizeze ceva pentru viitor, cu toate că acesta se arată a fi incert pentru ei.
Rebel fără puls este un ansamblu de tineri, uniți de o poftă nemărginită pentru muzică. Momentul înființării reprezintă un moment irelevant pentru membri trupei, însă crucial; tinerii cântăreți sunt următorii (în ordinea fotografiilor): Cîrstea Cosmin Ovidiu la bas, Matei Gabriel Ionuț la tobe, Marius Andrei voce și Lupu Silviu la chitară.
„Trupa a fost înființată în vara anului 2009. Efectiv, a fost un proiect chel” recunoaște Gabi cu sinceritate despre trupa înființată de el și Cosmin. Pe urmă, s-a alăturat un chitarist. ”A fost o reuniune de tipi cărora le plăcea muzica, dar nu știau nimic despre asta” ne spune Cosmin despre proiect, cu toate că Gabriel avea experiență de 4 ani la tobe.

Diferitele schimbări ale trupei au avut loc pe parcurs și, cu fiecare din ele, au avut câte ceva nou. Formula Gabriel-Cosmin la tobe și bas, inițial Cosmin și la voce a fost neschimbată. În luna ianuarie a anului imediat următor s-a alăturat Marius trupei, cu rolul de vocal. În luna decembrie a aceluiași an a venit și Silviu, chitaristul trupei, aceasta fiind formula actuală a trupei.
Marius a spus că de mult își dorea să aibe propria sa trupă: „chiar primisem o invitație de la ei înainte. Atunci eram destul de ocupat, aveam diverse proiecte cu școala, aveam un program destul de restrâns și în cele din urmă m-am decis și am început să vin la repetiții. Mi-a plăcut și am continuat. Așa am ajuns până aici, ușor ușor concerte, însă cu acomodarea nu a fost deloc dificil, ne-am cunoscut rapid.”
Silviu s-a alăturat trupei în decembrie anul trecut: „am cântat la concert, aici, în Abyss. Am venit în trupă imediat ce am intrat la facultate. Am câștigat un concurs de chitară în Abyss. M-au chemat la repetiții din cauză că m-au văzut că sunt bun.” Recunoaște el cu modestie.

„Fiecare melodie are înțelesul ei”, ne mărturisește basistul. ”Orașul port descrie civilizația română când era vai de steaua ei, Analiza se referă la un prieten care a luat-o nașpa pe drumul vieții, iar pentru Zz am sintetizat pasaje din Eminescu. Toate proiectele pe care le încep și nu le termin le numesc cu z, diferența între ele este că mai adaug câte ceva, în cazul de față încă un z și astfel a apărut Zz. Ironic, această melodie este finalizată și cântată la concertele noastre. Cu toate că avem teme serioase, nu putem spune că nu avem melodii de caterincă. Balada hamsterului este despre un hamster real, asta pentru că toată lumea știe că hamsterii au tendințe sinucigașe, se aruncă peste tot. Un coleg de clasă avea un hamster și exact asta făcea.”
I-am întrebat dacă au avut pe cineva care să-i ajute în activitatea lor muzicală. Ei mi-au răspuns că au fost susținuți de trupa veterană 789 Art, proiect susținut de Florin Chiriac. El i-a chemat la o serie de concerte, iar chitaristul lor i-a ajutat în perioadele în care nu au avut un chitarist în trupă.

Cosmin a recunoscut că ar dori să plece afară la facultate, chiar dacă îi pare rău pentru trupă. Marius ar prefera să rămână în orașul său natal, să continuie proiectul, alături de chitarist. Despre toboșarul lor nu se pot spune prea multe. El dorește să continuie proiectul, dar dacă va avea oportunitatea de a părăsi orașul, nu va ezita să profite.
Însă toate acestea nu fac decât să accentuieze spiritul trupei gălățene, de incertitudine față de viitor și de stimulare a creativității și pragmatismului pe viitor, improvizând și, ușor ușor, adaptându-se mediului înconjurător.
Fotografiile au fost realizate în Club S cu ocazia concertului lansării revistei „Avangarda Literară” de pe data de 13 mai 2011 de către Ioana Tudorie.