2 martie 2011

Lucian Bute, acum și în România!

  
sursă imagine: news20.ro

     Nu sunt sportiv, nu-s mare fan al sporturilor, dar ar fi imposibil ca vestea pe care o ciripesc să nu mă încânte, mai ales din cauză că, pentru mine sportul (ca divertisment) se împarte în următoarele categorii: fotbal, basket, box și Lucian Bute.
     N-am vrut să scot la iveală fudulismul meu în ceea ce înseamnă sport și în nici un caz nu vreau să insult pe cineva, dar în interiorul meu chiar există o astfel de ierarhizare. Asta pentru că, nu-mi place fotbalul, doar din când în când, la turnee finale (Cupa Mondială sau Cupa Europeană). Basketul nici atât, singura porție de basket pe care o am este în orele de sport de la liceu (asta dacă sunt prezent prin sală). Și alea uitându-mă la alții. De box ce să mai zic? Dar în mod sigur mă trezesc la 5 dimineața să-l văd pe Bute!

  
    Și țin minte cum, în trecutul nu de mult trecut căutam ca un derbedeu pe net un canal de televiziune străin, preferabil american, canadian, englezesc, orice, doar engleză să fie (dacă era nevoie, mă sacrificam și la unul în franceză) și-l lăsam deschis de la unșpe seara, până la 5 dimineața, când urma să se lupte Bute cu adversarii săi. Atunci, mă trezeam cu tata, puneam popcornul în cuptor, sucul în pahare și Hai Bute! În afara stresului care-l aveam atunci când căutam un canal tv, respectiv că, fix la pornire îmi apărea o căsuță care-mi cerea bani, totul era bine și frumos. Problema se rezolva prin Google. Undeva pe la pagina 10, dar ... se rezolva și asta era important!
     Acum va fi și mai bine: B1 TV a cumpărat drepturile de autor să difuzeze meciurile lui Bute. Foarte bine și respect pentru asta! Din păcate, gestul lor nu bate doar obrazul TVR-ului, a parlamentului, a guvernului și tot așa până ajungem la Gioană, ci chiar obrazul televiziunilor noastre grandioase din sectorul privat: Pro TV, Antena, Prima și chiar canalele specializate în sport. Nu cred că e nevoie să fac pomelnic și pentru ele, m-ar apuca toți dracii. În orice caz, cât îl voi vedea pe Bute, sper că nu vor exista interferențe și prin intermediul unei frecvențe nenorocite să apară Nașul în raza mea vizuală sau auditivă ...
     Următorul meci va fi pe 19 martie, la Montreal, desigur. Abia aștept să mă uit, tolănit la tv, cu perna-n cârcă și cu sucul pe noptieră. Poate am noroc chiar să prind LCD-ul lui tata. 

     Știrea am aflat-o de pe Adevărul.ro. Chiar de aici.


Un comentariu: